Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Творча зустріч з Володимиром Шовкошитним.

17 лютого обласна бібліотека для юнацтва стала одним з майданчиків спілкування з київським письменником, видавцем, громадським діячем, політиком, доктором філософії Володимиром Шовкошитним. Він презентував хмельничанам свої книги, видані в останні роки та цілий ряд різножанрової літератури, котра вийшла у світ завдяки ТОВ "ВИДАВНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ ПРІОРИТЕТ", яке він очолює. Серед авторів, що друкуються у цьому видавництві, є лауреати Шевченківської премії, відомі і визнані, а також молоді і перспективні, напрацювання яких заслуговують на визнання і популяризацію. Пан Володимир представив праці Григорія Клочека і Олекси Різниківа, Валентина Яблонського та Йосипа Струцюка, Ольги Слоньовської, Марії Ткачівської, Марії Моклиці та багатьох інших. Видавець наголосив, що зміст і смислове навантаження запропонованих творів дозволяють зреалізувати основоположну для кожної нації мету – збереження національної пам’яті, формування національної самосвідомості і державності, окреслення пріоритетів для молоді, що розбудовуватиме свою державу.

Володимир Федорович розповідав про знакові події та зустрічі, що мали місце у його житті і як потім вони лягали в основу його творчих задумів. Учасники зустрічі з особливим інтересом слухали про роки становлення майбутнього письменника, котрі він означив як період геологічної романтики та випробувань сили характеру й духу ( про це написано у його романі «Незникомість мерехтінь»), про роботу на Чорнобильській АЕС, участь у ліквідації жахливих наслідків аварії. Спогади і оцінка подіям висвітлені автором у книзі «Чорнобиль: я бачив». З особливим трепетом згадував пан Володимир про людей, знайомство з якими стало вихідною точкою для створення епохальної і значущої для самого автора трилогії «Кров свята». І ,звісно, говорили про те, що Володимир Шовкошитний з командою ентузіастів-відчайдухів зважились на вчинок, що був викликом радянській системі, - перепоховання Василя Стуса. Спогади про це можна прочитати в його книзі «Герої народжуються на могилах героїв».

Фонди юнацької бібліотеки після зустрічі поповнилися новими книгами видавництва «Український пріоритет» і чекають на шанувальників високохудожньої української прози.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона