Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Зупинимо булінг разом

Кожна людина, яка живе в соціумі може стикнутися із фізичним чи психологічним насильством щодо себе. Особливо це твердження є актуальним у стосунках між дітьми шкільного віку та молоді. До цієї проблеми не слід ставитися легковажно. Акти такого насильства через незрілість та нестабільність дитячої психіки, здатні завдати серйозної шкоди психологічному здоров’ю .

В обласній бібліотеці для юнацтва впродовж останніх років проводиться систематична робота з профілактики проявів булінгу в юнацькому середовищі. Для цього для школярів організовуються різноманітні інтерактивні заходи, до яких залучаються психологи, працівники поліції, ювенальної превенції тощо.

Один з таких заходів – інфо - брейк «Зупинимо булінг разом» відбувся 20 лютого для учнів ліцею № 17. На зустріч зі школярами завітали практичний психолог Олександра Коцюк з Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та представники Патрульної поліції Хмельницької області Ілона Табенська , Анна Стрембіцька , Андрій Капура та Максим Рижий.

Учням розповіли, що таке булінг і чим він відрізняється від конфлікту, які є його ознаки та форми, особливу увагу приділили кібербулінгу, а також говорили про толерантність – як про основну складову протидії булінгу у школах.

Психолог Олександра Коцюк провела з учасниками зустрічі цікаві та корисні психологічні вправи для глибшого розуміння явища булінгу та його наслідків.

А спікери від патрульної поліції розповіли про правопорушення здійснені підлітками у нашому місті, зокрема й про факти булінгу в школах, та про відповідальність за них згідно закону.

Відбулося спілкування у форматі «Питання-відповідь». Кожен школяр отримав відповідь на питання, яке його турбувало та дізнався куди звертатися, якщо ти став жертвою цькування.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона