Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Флешмоб із захисту первоцвітів.

Щорічно з метою збереження первоцвітів Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва долучається до Всеукраїнської екологічної акції з охорони ранньоквітучих рослин «Первоцвіт». Завдання цієї природоохоронної акції – привернути увагу громадськості до проблеми охорони ранньоквітучих рослин і спрямувати зусилля учнів, молоді, пересічних громадян на практичні дії щодо їх захисту.

Так, 3 і 4 березня, в рамках проекту «Eko Travel», працівники відділу краєзнавства бібліотеки та студенти-першокурсники Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії провели екологічний флешмоб «Збережемо первоцвіти» в місцях продажу квітів у нашому місті.

Перед початком акції бібліотекарі розповіли студентам про ранньоквітучі рослини, їх різноманітність, поширення, екологію, значення в природі та їх охорону.

У Хмельницькій області зростає 94 рослини, що віднесені до Червоної книги України, у списку регіонально рідкісних видів 146 рослин, які потребують охорони в межах області. У найближчі роки може зникнути більш ніж 20 видів ранньоквітучих рослин, якщо не припинити їх масове знищення. Це означає, що первоцвіти ні в якому разі не можна зривати та купувати на стихійних ринках. Зокрема, за незаконне придбання та збут квітів з Червоної книги України передбачено штраф від 1700 до 3655 грн з конфіскацією рослин.

Цю інформацію бібліотекарі видрукували у вигляді інформаційних листівок та разом зі студентами роздавали в місцях продажу квітів - і продавцям і покупцям.

Сподіваємося, що ця акція спонукає людей не зривати, не купувати первоцвіти , сприятиме можливості милуватися красою цих чудових квітів наступним поколінням.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона