Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Молодь має право»:
віртуальний консультаріум до Дня Конституції України в обласній бібліотеці для юнацтва.

28 червня Україна відзначає державне свято — День Конституції України. Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.

Святкування Дня Конституції України сьогодні – можливість проявити силу патріотизму, згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали права на свою свободу, а сьогодні - наші військові захищають цілісність нашої країни на сході держави.

Напередодні свята, 25 червня 2020 року в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва Ольга Чорна - юристка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Ірина Міщенко - завідуюча відділу періодики і соціокультурної роботи Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва, організували та провели консультування у режимі онлайн «Молодь має право» до Дня Конституції України.

До заходу долучилися читачі різних вікових категорій міста Хмельницького з різноманітними запитаннями правового характеру. До прикладу, учасників консультування цікавили питання щодо порушення конституційних прав громадянина України під час карантину; чи має право поліція затримувати неповнолітню особу за відсутність захисної маски в публічному місці та поза ним; чи можна вважати порушенням конституційного права на освіту - дистанційне навчання та перенесення ЗНО; багатьох читачів зацікавило питання отримання правової допомоги у разі затримання працівниками поліції - юристка детально пояснила алгоритм дій особи у складних ситуаціях.

Учасники консультування висловили бажання і надалі брати участь у правознавчих акціях бібліотеки.

До послуг наших читачів у відділі періодики є постійно діюча виставка «Молодь: Права. Гарантії. Захист» з новинки правознавчої літератури.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона