Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 2
НайгіршеНайкраще 

Організація бібліотечного обслуговування юнацтва в умовах децентралізації.

22 жовтня 2020 року обласною бібліотекою для юнацтва та обласним науково-методичним центром культури і мистецтва проведено онлайн-навчання бібліотекарів публічних бібліотек області, що відповідають за роботу з юнацтвом на тему « Організація бібліотечного обслуговування юнацтва в умовах децентралізації». Навчання проходило на технологічній платформі Zoom. Зареєстровано для участі 27 бібліотекарів з різних публічних бібліотек області, фактично брали участь в навчанні 29 фахівців. Впродовж 6-и годин роботи провідні фахівці обласної бібліотеки для юнацтва розкрили учасникам актуальні теми бібліотечного обслуговування молоді в сучасних умова, а саме: сучасні тенденції та пріоритети публічних бібліотек в обслуговуванні молоді та юнацтва ; трансформація бібліотек в центри місцевої активності; інноваційні бібліотечні практики та форми комунікації з молодим користувачем; оновлення інформаційно-бібліотечних послуг в умовах впровадження сучасних технологій; популяризація книги та читання в молодіжній читацькій аудиторії:нестандартні форми та методи ; що читати сучасному тінейджеру?: аналітичний огляд сучасної підліткової літератури; бібліотека - платформа для розвитку творчих здібностей молодої особистості ; бібліотечні екологічні проекти: актуально для громади; робота бібліотек з правового та патріотичного виховання:традиції та новації; бібліотечні послуги та заходи для молоді в онлайн-форматі: з практики роботи бібліотеки під час карантину. Онлайн- спілкування відбувалося у форматі презентацій, тренінгів, професійних діалогів, консультацій тощо.

У навчанні взяла участь методист 1 категорії обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Л.Ц.Навроцька.

Всі учасники навчання в чаті дякували організаторам за змістовне наповнення програми, цікаві форми викладення матеріалів. Всі отримали для користування матеріали, що висвітлювались під час семінару.

Бібліотека як джерело інформації перебуває в умовах жорсткої конкуренції. Тому, щоб залишатись конкурентоспроможними бібліотекам потрібно виявляти активність та використовувати якісно нові засоби впливу на суспільство. Необхідно трансформувати бібліотеки в центри розвитку громад – місця для спілкування та навчання, де громадяни спільнот, районів, громад зустрічаються, щоб вчитися і разом вирішувати локальні питання- ось лейтмотив всіх виступів фахівців обласної бібліотеки для юнацтва під час онлайн-спілкування з колегами.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона