Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Бібліотечні зустрічі в рамках акції «16 днів проти насильства»

Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва активно долучилася до акції «16 днів проти насильства», яка охоплює такі важливі питання, як боротьба зі СНІДом, рабством, насиллям щодо дітей та жінок, толерантність щодо людей з обмеженими фізичними можливостями, залучивши фахівців з організацій-партнерів. Більшість заходів, зважаючи на карантинні обмеження, проводились в навчальних закладах. Для невеликих читацьких груп зустрічі відбувались в бібліотеці. 26 листопада бібліотекарі відділу періодики запросили заступника начальника Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мар’яну Пестун провести для учнів ліцею № 17 тренінгове заняття «Я – проти насильства». Юрист розповіла про роботу Центру щодо надання консультацій та правової підтримки громадянам, які потребують допомоги у складних ситуаціях. Читачі з’ясували визначення таких понять, як «насильство», «види насильства». Учні охоче долучились до обговорення теми, активно відстоювали свої власні думки і переконання, поглибили знання про права людини. Завідуюча відділом Ірина Міщенко провела правознавчу вікторину «Права людини починаються з прав дитини» та огляд новинок правознавчих видань із фонду бібліотеки. 27 листопада спільно з заступником директора Хмельницького Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольгою Чорною для учнів ліцею № 15 організовано правопросвітницьку акцію «Правова допомога потерпілим від насильства в сім’ї». Юрист розповіла учням про види домашнього насильства та порадила куди звертатись по допомогу в випадку його проявів.

9 грудня в рамках тижня безкоштовного юридичного консультування “Pro Bono Week 2020" в бібліотеці відбулась зустріч з адвокатесою - регіональним представником Молодіжного комітету Національної академії адвокатів України – «UNBA NextGen» у Хмельницькій області Ольгою Задорожною. Вона розповіла присутнім про Міжнародний день прав людини, який традиційно відзначають 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, детальніше зупинилась на проблемі домашнього насильства проти жінок, про його причини та види, прояви в родинах. Пані Ольга познайомила читачів з психологічними причинами таких ситуацій - так званим «колом насильства» та синдромом «набутої безпорадності», що є наслідками постійних знущань над жертвою та надала повний перелік установ, які допомагають жінкам у складних життєвих обставинах , акцентувавши, що особи, які постраждали внаслідок домашнього насильства чи насильства за ознакою статі мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Під час зустрічі розглянуто і питання мобінгу та запропоновані шляхи виходу з подібних ситуацій. 11 грудня відбулась дискусія «Розірви коло насилля» з учнями ліцею №17, організована фахівцями читальної зали бібліотеки спільно з міським Молодіжним центром. Мета заходу - протидія насиллю та інформування підлітків щодо того, куди можна звернутися у разі проявів насильницьких дій проти себе. Фахівець молодіжного центру Світлана Баранова висвітлила хід шістнадцятиденного періоду кампанії та ознайомила присутніх з базовими правами людини. В ігровій формі та неформальній атмосфері учасники заходу дізнались багато нової інформації з означеної теми та отримали чіткі рекомендації щодо плану дій в разі вчинення насильницьких дій щодо них.

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом працівники відділу періодики провели для учнів ліцею № 17 інформаційний марафон «Чи бути здоровим – вирішуєш ти». Під час марафону учні активно спілкувались та ділились думками щодо здорового способу життя, висловлювали своє ставлення до ВІЛ-інфікованих людей, вчилися пов`язувати свої особисті поведінкові ризики із можливими наслідками.

Впродовж акції «16 днів проти насильства» у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва здійснювалось онлайн- консультування з питань протидії домашньому насильству заступником директора Хмельницького Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Ольгою Чорною.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона