Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 

День безпечного інтернету в бібліотеці

Інтернет є впливовим чинником соціалізації сучасного підлітка, взаємодія з яким неоднозначно впливає на його здоров’я та соціальне становлення. Інтернет дає величезні можливості для навчання, спілкування, читання книг, онлайн відвідування музеїв та перегляду кінофільмів, але разом з тим містить загрози, які можуть мати негативні наслідки.

9 лютого Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва долучилася до відзначення Дня безпечного інтернету (Safer Internet Day) – міжнародної календарної події, започаткованої у 2004 р. за сприяння європейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe. Впродовж дня провідним фахівцем відділу читальної зали Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва Вікторією Задорожною проведено цикл тренінгів «Web We Want» для учнів семи класів СЗОШ №1.

Школярі разом зі спікером визначили позитивний та негативний вплив інтернет мережі на розвиток підлітка, ризики та небезпеки, які можуть очікувати в онлайн, а також про права людини в інтернеті. Дізнались про цифровий слід, як його можуть використати злочинці, про його вплив на електронний портрет людини. Ознайомились з поняттям конфіденційності та визначились, яку особисту інформацію не слід зазначати про себе у мережі. Отримали настанови щодо створення надійного паролю, а також дізнались, як не потрапити на «гачок» фішингу.

Під час гри «Складання профілю», учасники тренінгів поглянули на інформацію, яку зазначають на своїй сторінці у соцмережах «очима» різних людей: батьків, друзів, поліцейського, злочинця, рекламодавця та зробили відповідні висновки. Розглянули правила ввічливості в онлайн спілкуванні, навчилися висловлювати свої почуття й думки в позитивному ключі та спробували реагувати на негативні висловлювання та дії ввічливо й конструктивно.

Зацікавили підлітків приклади реальних судових справ в Україні у сфері кібербезпеки на неправомірні дії підлітків онлайн.

Такі тренінги мають позитивний вплив на поведінку підлітків в онлайн та сприяють формуванню їх безпечної поведінки в інтернет-мережі. #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона