Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 

Презентація виставки художниць з Городка

У мистецькій вітальні Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва 8 лютого відбулась презентація художньої виставки «Краса та тендітність» членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреатки обласної премії ім. Ніни Косарєвої (2020 р.) Олени Марчук та її доньки, молодої художниці Альони Марчук з м. Городок.

Олена Євгенівна Марчук - титулований майстер народної творчості. Про її успішність, талант і творчі досягнення свідчать призові місця у Міжнародних виставках-конкурсах «Золоті руки майстрів. Батик», «Золоті руки майстрів. Бісер», «Бісерний ексклюзив». Відвідувачі мали змогу поринути у розмаїтий світ краси, переданий майстринею. На виставці представлені її витинанки, вишукані жіночі прикраси, виконані в техніці бісероплетіння, батикові триптихи та графічна серія «Етюди». А молода художниця, викладачка Городоцької дитячої художньої школи Альона Марчук презентувала свої живописні полотна, що запрошують у подорож рідним краєм: “Батьківська хата”, “Біля ставу”, “Меджибізька фортеця”, “Церква князя Острозького”.

Вітали художниць голова Хмельницького осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Таїсія Сергіївна Стан та директор обласної бібліотеки для юнацтва Тамара Миколаївна Таньчук. Учасники презентації познайомились з 2-м випуском художнього альбому «Майстри декоративно-прикладного мистецтва Хмельниччини», де окрема персональна сторінка присвячена майстру народної творчості Олені Євгенівні Марчук.

У творчому діалозі з поціновувачами мистецтва Олена Марчук представила свій художній доробок, розповіла про найулюбленіші техніки, поділилася спогадами про перші кроки в мистецтві, зокрема згадала з вдячністю своїх вчителів-знаних на Поділлі художників Оксану та Анатолія Фурлетів, розкрила секрети своєї майстерності та поділилась успіхами своїх вихованців з Городоцької дитячої художньої школи.

Надихається творчими звершеннями своєї мами, її педагогічним досвідом, вчиться у неї творчості і її донька Альона Марчук.

Обласна бібліотека для юнацтва запрошує хмельничан для знайомства з творчістю родинного тандему художників.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона