Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Героям Небесної Сотні присвячено

Дню Героїв Небесної Сотні приурочений урок пам’яті «Небесна Сотня воїнів Майдану», який в проведено 18 лютого 2021 року для учнів ліцею № 17 працівниками відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва.

Завідуюча відділом Ірина Міщенко разом з учнями відновила хронологію героїчних та трагічних подій нашої історії - від початку Євромайдану до розстрілу Небесної Сотні. Згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, які боролися за краще майбутнє нової демократичної України і продемонстрували свій героїзм. На Майданах країни народжувалась нова нація, виборювалась свобода і формувалось нове українське суспільство. Учасники Уроку пам’яті з пошаною згадували Героїв Небесної Сотні – подолян, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну - власне життя. Демонструвались відеофільми та слайд – панорама «Пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Читачам бібліотеки пропонувалась книжкова виставка «Шана і пам'ять Героям Небесної Сотні». Книги, фотографії, періодичні видання якої відображали події, що відбувалися з першого дня Майдану та сколихнули не тільки нашу країну, а й увесь світ.

22 лютого для учнів вищого професійного училища №25 м. Хмельницького, завідувачкою відділом краєзнавства Світланою Дашкевич було проведено урок пам’яті «Молитва лине в небеса» до річниці вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Ще раз пригадати події, які відбувались на Майдані Незалежності у лютому 2014 року, про те, яку велику ціну заплатили українці за незалежну та вільну Україну, учасникам заходу допомогли відео «Революція Гідності», слайд-презентації «Майдан», «Герої Небесної Сотні – подоляни»; прозвучали мелодії, які стали криком людських душ за загиблими та народним реквіємом «Плине кача..», «Білі лебеді», «Не спи, моя рідна земля», «Подай руку Україні». Також у виконанні учнів прозвучали вірші та пісні, присвячені загиблим героям, учасникам революції. Захід доповнила представлена бібліотекарями тематична книжкова виставка.

Пам’ять загиблих героїв усі присутні вшанували хвилиною мовчання.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона