Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

26 березня - День Національної гвардії України

18-го березня 2015-го року Президентом України був підписаний Указ № 148/2015, яким встановлюється як офіційне профільне свято День Національної гвардії України , яке щорічно відзначається 26-го березня.

Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва впродовж останніх 5 років активно співпрацює з військовою частиною 3053 Національної гвардії України, що базується в місті Хмельницькому, забезпечуючи культурний розвиток та змістовне дозвілля військовослужбовців частини, а також залучаючи офіцерів та солдатів Національної гвардії до бібліотечних заходів з патріотичного виховання та профорієнтації молоді. Зокрема, бібліотека реалізовує профорієнтаційний проект «Військовий на один день», в ході якого з професією військового читачів допризовного віку знайомлять безпосередньо на базі частини.

Черговий захід в рамках проекту , приурочений до Дня Національної гвардії України та 28- ї річниці з дня створення військової частини №3053 відбувся 18 березня 2021 року. Група читачів обласної бібліотеки для юнацтва - учнів Хмельницького професійного ліцею електроніки, на чолі з бібліотечним фахівцем, завітали до хмельницьких нацгвардійців для знайомства з життям Хмельницького батальйону НГУ.

Майбутнім воїнам випала унікальна нагода ближче ознайомитись з військовою броньованою та логістичною автомобільною технікою, яка використовується для виконання різних завдань. Під час презентації військового екіпірування юнаки із задоволенням приміряли бронежилети, каски та іншу військову амуніцію. Знайомились із зразками зброї, про які детально розповіли військовослужбовці частини. Кожен юнак мав нагоду не тільки взяти зброю до рук, а й сфотографуватися з нею. Цікавим було заняття з надання першої медичної допомоги – з тактичної медицини. Разом із професіоналами хлопці накладали пов’язки, вчилися зупиняти кровотечу та діяти в екстремальних ситуаціях. Робота кінологів військової частини була представлена виступом кінолога - інструктора та його чотирилапого вихованця. Службовці психологічного забезпечення провели заняття з тімбілдінгу та надання першої психологічної допомоги в екстремальних (бойових) умовах. Офіцери розповіли допризовникам про умови строкової служби і служби за контрактом в частині, ознайомили з умовами вступу до вищих військових навчальних закладів НГУ.

Таким насиченим видався черговий захід в рамках бібліотечного проекту «Військовий на один день».

Привітавши своїх партнерів - нацгвардійців з прийдешнім професійним святом, бібліотекарі юнацької книгозбірні вже запланували реалізацію нового проекту - створення на базі частини пункту видачі літератури.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона