Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Український Ренесанс. Ірина Заспа: образи і символи.

17 червня у виставковій залі обласної бібліотеки для юнацтва відбулось відкриття фотовиставки "Український Ренесанс. Ірина Заспа: образи і символи". Випускниця Київського Національного університету культури і мистецтв Ірина Заспа, презентувала свій магістерський фотопроект, який є унікальним авторським мистецьким дослідженням. Автор намагається показати відродження українських цінностей, звичаїв і традицій через створення символічного образу української дівчини, яка постає на світлинах у різних амплуа з глибинними коренями української автентики та фольклору. У серії фотографій, насичених образно і смислово, розкрито й продемонстровано унікальне явище взаємодії надбань Ренесансу з українською історико-культурною спадщиною.

Автор і фотомодель проекту Ірина Заспа, досліджує українську фольклорну спадщину у модерному ключі через образи, символи, міфи, легенди та за допомогою родинних артефактів своїх предків.

В експозиції фотовиставки представлено 5 серій з проекту, кожна з яких є унікальною й присвячена конкретній темі та образу - "Українка з перлинною сережкою. Слідами Яна Вермеєра", "Зустріч у часі", "Цвіт папороті", "Мавка Офелія", " Душа української спадщини".При створенні образів авторкою був використаний стародавній родинний одяг Львівщини та Поділля, звідки її батьки.

Для відвідувачів виставки стане відкриттям, що локаціями для фотозйомок стали Південний Буг, краєвиди ближніх сіл, будинок без мешканців на вулиці Шевченка, закинута будівля аеропорту.Тему фотовиставки органічно доповнює представлена сімейна колекція українського традиційного вбрання XX ст. Львівщини та Поділля, живописні роботи Ірини та авторська колекція ляльок - мотанок.

Гості, що завітали на творчу зустріч з молодим талановитим митцем, мали змогу послухати в її авторському виконанні власну поезію, а відео - фото замальовки з електронного щоденника Інстаграму Ірини розкрили світ її душі. Теплими і цікавими були спогади Ірининої мами Ганни, яка підтримує свою доньку в творчих починаннях. Про те, як створювались дві серії проекту розповіла фотограф Катерина Довлатова. Звучало поетичне слово хмельницької поетеси Тетяни Бобик. Музичний настрій дарували Іванна Шевчук та Олексій Єрмаков.Щирі привітання і оплески, гарні побажання, море квітів і посмішок, щаслива і усміхнена Ірина, таким запам'ятається це творче свято.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона