Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 3
НайгіршеНайкраще 

Місто мовою квітів

В Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва відбулось відкриття виставки живопису та графіки знаної хмельницької художниці, члена Національної спілки художників України Неллі Павлової «Місто мовою квітів».

На рахунку талановитої мисткині понад п’ятдесят персональних виставок, які експонувались у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Києві, Одесі, Львові, Чернівцях, Вінниці, польському Чеханові. Чимало її творів знаходяться в музеях, галереях, приватних колекціях України, Польщі, Німеччини, Угорщини, США, Франції. Це вже п’ята виставка художниці у мистецькій галереї бібліотеки, а перша відбулася в далекому 1994 році.

Працює Неллі Миколаївна у різних видах мистецтва – декоративно-прикладному, живописі, графіці . Українська тема наскрізно проходить через творчість художниці - етнічні мотиви, народні ремесла і народні свята, українські краєвиди і пам’ятки архітектури. Її картини закликають берегти нашу історію, духовність, культуру.

В тематичній експозиції виставки «Місто мовою квітів» представлено 30 робіт з солідного творчого багажу художниці – живописні та графічні роботи та батик. Головний персонаж експонованих творів – місто. В цьому умовному місті - справжній архітектурній скарбниці, оселились старовинні особнячки, барокові костели, церкви та синагоги, музеї та вілли Києва, Львова, Кам’янця-Подільського, Сутківець, Меджибожа, Хмельницького, Одеси, Чернівців, Антонін, зображені автором на полотнах і графічних аркушах. Гармонійно доповнюють, додають життя, провінційної граційності і вишуканості місту з його кам’ яними спорудами, старими архітектурними будівлями квіткові натюрморти. Яскраві літні квіти, ніжні білі хризантеми органічно вписуються в експозиційний ряд поруч з статичними архітектурними спорудами. Квіти надають місту літніх барв, освіжають будинки, роблять це місто ошатним і квітучим. На картинах ми не побачимо людей. Лише іноді стару архітектуру оточують не менш старі дерева або ліхтарі. Подекуди графічні аркуші художниця доповнює рукописними текстами, які переважно містять історичні відомості про архітектурну пам’ятку. Талант, майстерність і щирість авторки присутні у кожній представленій роботі.

Відкрила виставку Неллі Павлової «Місто мовою квітів» директор бібліотеки Вікторія Задорожна. Щирі вітання звучали від колег-художників Миколи Мельничука, Надії Борецької, Лариси Корницької, поетів і музикантів літературної спілки «Поділля» . Звуки гітари і душевне виконання Леонідом Мазуром авторських пісень на слова українських поетів надали емоційного забарвлення творчій події. Виставка експонуватиметься в обласній бібліотеці для юнацтва впродовж серпня. Бібліотека запрошує шанувальників живопису насолодитись щедрим творчим дарунком талановитої хмельничанки Неллі Павлової.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона