Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Молоді про подвиг Героїв Крут.

День 29 січня 1918 року ввійшов до національного календаря, як день пам'яті Героїв Крут. Бій під Крутами став символом героїзму і самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність України. Подвиг юних героїв став прикладом для захисників України в сучасній російсько-українській війні. Сміливість і жертовність крутянців нині порівнюють зі сміливістю та витривалістю оборонців Донецького аеропорту. Тому Героїв Крут у публіцистиці часто називають «першими кіборгами».

Обласна бібліотека для молоді в цей день провела низку заходів для читачів-старшокласників та ліцеїстів, аби познайомити їх з героїчною і трагічною сторінкою нашої історії, згадати їх ровесників, які віддали своє життя за Україну. Тематичні зустрічі організовано як в бібліотеці, так і в навчальних закладах. Зокрема, годину історичної правди «Пам’ятай про Крути» бібліотекарі читальної зали провели для учнів ліцеїв № 5, №17 та №3 імені Артема Мазура. Учасники почули спогади крутянців, що опубліковані в книгах- Євгена Чикаленка, Аверкія Гончаренка, Харитя Кононенка, Степана Самійленка та інших. Переглянули відеофільми «Україна: забута історія - Крути - молода кров», «Вшануймо пам’ять Героїв Крут», презентаціяю «Пам’ятай про Крути – історична правда». Емоційно звучали вірші відомих поетів, присвячені юнакам -героям Олександра Олеся «Під Крутами», Михайла Старицького «На вас, завзяті - юнаки», Олександра Стефановича «Крути», а також легенди про бій під Крутами.

А студенти Хмельницького ліцею електроніки стали учасниками історичних студій « Символ нескорених –Крути», які організували та провели фахівці відділу періодики молодіжної книгозбірні. Крім розповіді бібліотекаря про вікопомну дату, демонструвалась відеоподорож меморіальним комплексом «Пам’яті Героїв Крут» - унікальним музеєм , експонати якого відтворюють героїчну подію української військової історії.

Кожне покоління української молоді народжує героїв, готових захищати волю, незалежність рідної держави. Про них треба знати, їх треба пам’ятати адже їх життя і подвиг є надихаючим прикладом для українців-патріотів в усі часи.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона