Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Презентація книги Ніни Качеровської "Янгол на вістрі леза"

21 лютого в обласній бібліотеці для молоді відбулась презентація нової книги відомої на Хмельниччині майстрині художнього слова, членкині Національної спілки журналістів України Ніни Никифорівни Качеровської «Янгол на вістрі леза». Збірка, що вийшла друком в 2023 році, містить новели й оповідання - недавні та вибрані з попередніх років. Авторка поділила її на розділи: «Ой, роде мій красний», «Та війна», «І янгол мене покинув», «Історія без брому». Це оповіді про предків, які загинули в часи голодоморів та війн, про незасвоєні уроки Другої світової, про самотність людини в соціумі, а також літературні портрети історичних осіб -полковника Болбочана, Мауриція Гославського, Анатоля Свидницького, Володимира Свідзінського. Є тут і розповідь-легенда одного з подільських сіл та дуже особиста сповідь про родинну трагедію. Через всю книгу проходить образ янгола, що супроводжує людину все життя. Проілюструвана збірка Ніни Качеровської світлинами керамічних янголів авторства художниці-керамістки з Києва Олени Козак.

На презентацію книги, яку модерувала завідувачка відділу краєзнавства обласної молодіжної бібліотеки Тетяна Ковальчук, завітали студенти Хмельницького політехнічного коледжу з своїми викладачами. Молодь з цікавістю знайомилась з творчістю Ніни Никифорівни, адже в її доробку понад 22 книги для дітей і дорослих, авторський телевізійний цикл до 300-річчя Г.Сковороди «300 років- 30 кроків», етнографічні та літературознавчі розвідки.

Життєві історії з книги Ніни Качеровської, спілкування з письменницею, її розповіді про події, описані в збірці, не залишили байдужими нікого з присутніх на презентації- ні молодь, ні людей старшого віку. Здається незримий образ Янгола витав в залі, наповнюючи атмосферу добром, любов’ю, світлими почуттями.

Книга з автографом пані Ніни є в фонді бібліотеки і починає свій шлях до читача. Віримо, що вона завоює серця багатьох.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона