Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

В обласній бібліотеці для молоді відзначили ювілей Т. Г. Шевченка.

Творчість Т.Г. Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став могутнім джерелом національної свідомості, символом України. Особливо його творчість актуальна зараз, коли українці виборюють своє право на власну державу, відстоюючи її незалежність у запеклій боротьбі з ворогом.

На творах Т. Шевченка виховується підростаюче молоде покоління, майбутнє України. Саме тому в обласній бібліотеці для молоді відзначенню ювілею великого Кобзаря було приділено значну увагу.

Впродовж тижня фахівці обласної бібліотеки для молоді в різних читацьких аудиторіях говорили про "Шевченкову висоту". Літературні кругозори розширювали старшокласники ліцею № 15 імені О. Співачука , Хмельницької ЗОШ №22 імені О. Ольжича, ліцею Хмельницької Міської Ради та першокурсники Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Молодь разом з бібліотекарями з'ясовувала природу феномену Кобзаря і спростовували стереотипне сприйняття класика. Геніальний і парадоксальний, епатажний і неймовірно щирий, харизматичний глибокий і гострослівний водночас Тарас Григорович завжди буде нашим абсолютом національної ідентифікації, виразником національної ідеї. А його поезії, розібрані на цитати, стали кодексом справжнього українця. Неймовірно зворушує натхненне виконання проникливих Шевченкових рядків молодими людьми: Августняк Тетяни та Коваль Діани (студентки торговельно-економічного інституту). Здобувачі освіти різних закладів дізнались про дослідників-шевченкознавців, про величезний вплив Кобзаря на життя і творчість людей мистецтва і не тільки, акцентували на тому скільки поезій надихнули цілий ряд українських артистів на неймовірні композиції. Юнаки й дівчата розпізнали виконання пісень О. Положинського ("Тартак"), А. Пивоварова, О. Ярмака, О. Мухи, А. Середи ("Кому вниз"), С. Присяжного ("Мотор'ролла"), А. Кузьменка ("Скрябін") на слова Тараса Григоровича. Дуже проникливо у фіналі зустрічей звучав вірш "З Кобзарем" нині покійного героя Гліба Бабіча, поета і воїна.

7 та 8 березня для учнів ВПУ №11, ліцею №3 імені Артема Мазура та Комунального закладу загальної середньої освіти «Ліцей №5» фахівці бібліотеки провели ШевченкоКвіз «Відгадай. Прослухай. Відтвори». Учасники квізу дізнались про маловідомі факти з життя Тараса Григоровича, впізнавали за емодзі та аналізували відомі рядки поета, складали прислів’я та приказки, проникливо читали поезію Кобзаря, переглянули відео 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», в якому бійці читали вірш «З Кобзарем», прослухали пісні на вірші Т.Г.Шевченка.

Молодь проявила свою ерудицію, обізнаність, креативність під час онлайн гри «Народна мудрість», відсканувавши QR код, спробувала себе в ролі творців в сучасній грі-інтерпретації героїв Шевченка (потрібно було перенести героїв поеми «Гайдамаки», «Катерина» та ін. в сучасний нелегкий для України 2024 рік.)

Фахівці відділу періодики і соціокультурної роботи активно долучились до організації Шевченківських читань в ліцеї №17 «Юнь шанує Кобзаря». Учасники читань мали змогу познайомитись з виданнями з фонду обласної молодіжної бібліотеки , переглянувши книжкову виставку-посвяту «Цілюще джерело Шевченкового слова».

11 березня Хмельницька міська літературна спілка "Поділля" спільно з відділом краєзнавства бібліотеки організували Шевченківські читання. Спілчани читали, як власні поезії - присвяти Т.Г. Шевченку, так і поезії інших авторів. До уваги присутніх була представлена виставка " Подільськими стежками Кобзаря" з фондів бібліотеки.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона