Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

«Доброволець - це поклик серця» Патріотична година до Дня українського добровольця.

З 17 січня 2017 року в Україні відзначається День українського добровольця. Ця дата встановлена Верховною Радою з метою вшанування мужності та героїзму учасників добровольчих формувань. День добровольця - це свято патріотів, які у важкий для нашої країни час, стали на захист суверенітету і територіальної цілісності України.

Напередодні свята, 13 березня 2024 року працівники відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для молоді провели для студентів Хмельницького базового медичного фахового коледжу патріотичну годину «Доброволець – це поклик серця».

Завідувачка відділу Ірина Міщенко розповіла студентам про історію добровольчого руху в Україні: від запорожців, легіону Українських Січових Стрільців, добровольців Другої світової війни та до подій сучасної історії України, коли 14 березня 2014 року з Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях, що під Києвом, для формування першого добровольчого батальйону.

Які вони – добровольці? Дуже різні. Вчителі, бізнесмени, студенти, митці, журналісти. Тисячі українських громадян, покинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, родини - спочатку пішли на майдани країни, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього державного керівництва , а потім зі зброєю в руках першими протистояли ворогу. Чому вони пішли на фронт? Тому що не могли не піти захищати рідну землю від реальної загрози, прагнули дати гідну відсіч агресору.

З початком повномасштабного вторгнення більшість добровольців продовжують захищати рідний край від ворогів. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати свої життя, як і наш герой хмельничанин- учасник Революції Гідності, доброволець, захисник України- Євген Ролдугін.

Його книгу, що вийшла друком після загибелі Героя, «Час відважних» презентували батьки: Олена та Олександр Ролдугіни.

Батьки розповідали про становлення сина Євгена, як громадянина і патріота- від дитячих років до свідомого вчинку стати на захист Батьківщини. Талановитий спортсмен на війну пішов у 18 років в 2014 р. В складі добровольчих батальйонів «Свята Марія», «ОУН» та «Братство» герой воював під Маріуполем, в Пісках, Авдіївці, Опитне, Бутівці …

З початком повномасштабного вторгнення Євген знову на фронті. Мав поранення під Києвом. Після лікування, з кінця березня 2022 р., проходив службу на посаді бойового медика роти. Загинув 11 вересня 2022 на Луганщині , рятуючи поранених побратимів…

Слайд - презентації та відеофільми знайомили студентів з спортивними перемогами, студентським та фронтовим життям Євгена.

Його книга – яскрава подія. Це спогади та історії захисника , які він пережив на війні.

Книжкова виставка - посвята «Герої нескореної Батьківщини» познайомила читачів з історією добровольчого руху та подвигами героїв- добровольців сьогодення.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона