Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Працюємо на перемогу…

з таким настроєм живе колектив Хмельницької обласної бібліотеки для молоді ось вже понад 2 роки після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Залишаючись справжнім осередком з реалізації державної молодіжної політики в сфері забезпечення інформаційних, освітніх, комунікативних потреб молоді області, бібліотека стала й волонтерським центром, що постійно надає допомогу ЗСУ, вимушеним переселенцям, переміщеним з прифронтових міст навчальним закладам.

Повсякденна праця колективу - це понад 29 тисяч обслужених користувачів в рік, понад 400 соціокультурних заходів, майже 3 тисячі нових надходжень до бібліотечного фонду, реалізація обласних молодіжних проєктів наймасштабнішим з яких є проєкт «Розповім про Героя», що залучив сотні молодих людей до створення нематеріального меморіалу пам’яті про героїв- земляків, що загинули захищаючи рідний край. В переліку успішних проєктів 2023 року - перемога у конкурсі, що проводився Міністерством цифрової трансформації України спільно з Українською бібліотечною асоціацією «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні»; відкриття 2 бібліотечних пунктів в навчальних закладах; відкриття Всеукраїнської фотовиставки «Живі Розстріляні», змодельованої київським письменником Мартином Якубом з допомогою штучного інтелекту; експонування міжнародної XR-виставка «Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда», перемога в конкурсі євроклубів та ін.

Бібліотечне волонтерство з допомоги ЗСУ має кілька напрямків. Один з важливих і постійних є плетення маскувальних сіток. Бібліотекарями освоєно весь цикл з виготовлення цих необхідних захисникам виробів - від плетіння основи сітки спеціальними інструментами і до оздоблення їх маскувальним матеріалом. В перервах між виконанням основних виробничих функцій, бібліотекарі невтомно працюють над виконанням військових замовлень, залучаючи до процесу і юних користувачів. Вже майже три сотні сіток на різні види техніки відправлено на всі фронтові напрямки - Донеччина, Харківщина, Запоріжжя, Херсонщина, Куп’янськ, Авдіївка, Бахмут та інші. В кожну сітку дбайливі бібліотекарки вставляють свій фірмовий стікер, на якому написано «Зроблено з любов’ю». Щомісяця члени колективу відвідують лікувальні та реабілітаційні установи, де лікуються захисники, надаючи допомогу пораненим продуктами харчування, гігієнічними засобами тощо. Активна участь бібліотеки і у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна». Зібрано від населення та передано в військові частини, шпиталі майже 1 тисяча примірників книг. Листи вдячності, фотозвіти з фронту, грамоти і подяки від військових частин-надихають колектив та читачів на ще активнішу допомогу захисникам.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона