Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Як гартувалася мужність

патріотичні студії до 10-річчя з часу початку збройної відсічі сил оборони України російським та проросійським збройним угрупуванням.

20 лютого 2014 року розпочалася російсько-українська війна. Тоді були вперше зафіксовані перетини державного кордону України збройними силами рф через Керченську протоку. Це зафіксовано у Постанові Верховної Ради України «Про Заяву Верховної Ради України «Про відсіч збройній агресії Російської Федерації та подолання її наслідків»» від 21 квітня 2015 року № 337-VIII.

У 2014 році Збройні сили України, підкріплені добровольцями, зупинили просування окупації, звільнили від загарбників частину захоплених територій і до 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни точилися на сході нашої країни.

Широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України. У спротиві російському агресору український народ та ЗСУ продемонстрували світові приклади мужності, стійкості, сміливості та єдності.

17 квітня 2024 року працівники відділу періодики і соціокультурної роботи Хмельницької обласної бібліотеки для молоді провели патріотичні студії «Як гартувалася мужність» , приурочені до 10-річчя з часу початку збройної відсічі сил оборони України російським та проросійським збройним угрупуванням . На захід запросили студентів Університету економіки і підприємництва.

Фахівець бібліотеки Ірина Міщенко розповіла присутнім про військові звитяги наших бійців, учасників АТО/ООС та сьогоднішніх захисників України.

Запрошені гості – Василь, Сергій, Микола - військовослужбовці військових частин Хмельницького гарнізону - молоді, але вже обпалені війною. З 2014 року вони беруть участь у бойових діях - АТО, ООС і сьогодні вони в лавах ЗСУ.

Свої цивільні професії - фельдшер, вчитель, зв’язківець - вони без вагання змінили на професію військового, взяли до рук зброю.

На єдиному подиху слухали юні читачі розповіді про бійців про воєнні операції , в яких продемонстрували силу і непохитність наші воїни. Було чимало запитань від студентів : на яких напрямках воювали , як проходили військову підготовку за новими стандартами з початком широкомасштабного вторгнення рф, про сучасне озброєння нашої армії, військові навчальні заклади і службу за контрактом.

Книжкова виставка-екскурс представила видання з фондів книгозбірні про сучасну історію України, мужніх героїв – захисників, відважних волонтерів, активістів громадських об’єднань, що допомагають нашим військовим.

Цикл відеофільмів «ЗСУ- історія і сьогодення » розповів про українських воїнів , які з честю виконують покладений на них обов’язок, не шкодуючи власного життя в боях з ворогом, відстоюючи незалежність рідної країни.

Присутні студенти подякували нашим захисникам за мужність, стійкість, незламність; побажали здоров’я, сили духу і Перемоги.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона