Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

День Героя в обласній бібліотеці для молоді

Про живу легенду Хмельниччини Героя України Дмитра Чавалаха, що родом з с. Соколівка Ярмолинецької громади, Google видає безліч статей, відеоматеріалів, записів інтерв’ю. Історія його подвигу в перший день повномасштабного вторгнення російського агресора та дивовижного порятунку завдяки небайдужим херсонцям та професіоналам-спецпризначенцям, достойна екранізації та створення бестселерів.

Читачам Хмельницької обласної бібліотеки для молоді випала щаслива нагода поспілкуватися з Героєм, почути як розгорталися події з перших вуст, запитати про бій біля Антонівського мосту в перші години вторгнення росіян, коли українські воїни під командуванням старшого лейтенанта Дмитра Чавалаха вели нерівний бій, намагаючись вирватись з оточення. Переповнений зал молоді , затамувавши подвиг, слухав емоційну розповідь про важке поранення, прорив оточення, і сповнене небезпек переховування в окупованому Херсоні впродовж трьох місяців - спочатку в лікарні, а потім в родині херсонця-патріота, про складну операцію наших спецпризначенців, що, ризикуючи життям, переправляли Дмитра на підконтрольну Україні територію. Дві години тривало спілкування з Героєм під час бібліотечної акції День Героя. Перегляд відео з фронту, з президентської резиденції, де Дмитро отримує Зірку Героя, його коментарі, питання-відповіді, захоплені рукостискання, спільні фото, квіти. Саме на таких зустрічах, таких прикладах формується національно-патріотичний світогляд підростаючого покоління. Бібліотека створила подкаст розмови з Героєм та розмістила його в мережі, аби якнайбільше людей дізнались про гордість Хмельниччини. Його можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=60bu9PjmtUE

Нині Дмитро Чавалах працює вчителем історії в школі рідного села, волонтерить, допомагаючи побратимам на фронті, впевнено дивиться в майбутнє, вірить в нашу перемогу.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона