Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Оберіг своїми руками

Упродовж багатьох століть у кожній українській родині була лялька -мотанка, що виконувала роль оберегу. Вона була символом мудрості, берегинею роду, символом Праматері та зв’язку між поколіннями. Це одна із найдревніших наших іграшок, яка своїми витоками сягає чи не в добу Трипільської цивілізації.

І щоб не переривався оцей зв’язок поколінь 10 грудня в мистецькій залі бібліотеки проведено творчий діалог з майстринею, членом Хмельницької спілки митців народного та сучасного мистецтва Оксаною Корнєвою «Народна лялька -мотанка – оберіг національної душі» та цікавий майстер-клас. До цієї мистецької події організовано авторську виставку виробів Оксани Корнєвої, на якій представлено не тільки колекційні, автентичні ляльки, але й сучасні декоративні ляльки-забавки.

Учасниками дійства стали учні, студенти, музейні та бібліотечні працівники.

Знана на Поділлі лялькарка розповіла про старовинні українські таємниці мотанки, її історію, символічність, види та значення у житті українців та пов'язані з нею обряди і звичаї. Але найцікавішим для присутніх був майстер - клас з її виготовлення. Справжнім дивом було створення кожною рукодільницею ляльки-забавки “Сорока-ворона” - однієї з різновидів ігрової ляльки – мотанки, такої, якою раніше гралися діти.

Лялька - мотанка, зроблена власноруч, одягнена в усе своє, домашнє, рідне, природне, стане надійним оберегом у родині кожної з учасниць майстер-класу.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона