Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Весняний настрій

4 березня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулась презентація виставки майстра народного мистецтва Юлії Степанюк та вихованців гуртка “Художнє ткацтво” Кам’янець-Подільського районного Будинку школяра. Гості з Кам’янеччини привезли до Хмельницького свою першу колективну виставку “Весняний настрій”. У творчому доробку вчителя і учнів — розмаїття сюжетів, барв, настроїв. Всього на виставці представлено 36 різножанрових робіт - 28 художниці та 8 гобеленів її учнів. Основу експозиції складають авторські ткані картини – гобелени Юлії Степанюк та акварельні портрети. Органічно доповнюють галерею робіт наставниці гобелени її учнів - Нікіти Лаути, Ростислава Суботіна, Яни Охрімець, Анни Смолінської.

Юлія Степанюк народилася на Кам’янеччині. Малюванням захопилася ще в дитинстві. За плечима в майстрині навчання у Кам’янець-Подільському коледжі культури ( відділ «Декоративно – прикладне мистецтво»), педагогічний факультет Кам’янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнка, навчання в іконописній школі в м. Кам’янець-Подільському при храмі святого Олександра Невського.

З 2007 року працює у Боришковецькій ЗОШ І-ІІ ст. вчителем початкових класів та образотворчого мистецтва. Розуміючи важливість виховання національної свідомості учнів, відродження народних традицій, звичаїв та обрядів, педагог розробила методичний посібник «Уроки українознавства» для другого класу, «Уроки українознавства» для першого класу. Цікавим і актуальним є її проект «Відродження народного ткацтва у рідному краї», спрямований на відродження та збереження такого виду декоративного мистецтва, як народне художнє ткацтво. Наразі майстер-педагог є керівником гуртків «Художнє ткацтво» Кам’янець-Подільського районного Будинку школяра та «Народне мистецтво» Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Вона- учасник та лауреат Всеукраїнських конкурсів “У нас одне коріння — 2010”, “Вчитель року-2011”, обласного конкурсу “Освіта Хмельниччини на шляхах реформування”. Лауреат Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2015» у номінації «Образотворче мистецтво». Учасник різноманітних художніх виставок у м. Хмельницькому та м. Кам’янці-Подільському.

Після презентації майстриня гобелену провела майстер-клас на ткацькому міні-верстаті для запрошених на вернісаж вчителів образотворчого мистецтва області тастудентів факультету мистецтв Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Чарівна мелодія Франца Шуберта “Бджілка”, яка прозвучала у виконанні юної скрипальки Марії Маковій, додала презентації весняного настрою. Кращого початку весни у стінах бібліотеки годі й уявити.

Виставка триватиме до кінця березня.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона