Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Той, що вкладає в пісню душу.

1 травня одному із найпопулярніших співаків української естради, нашому землякові, який народився в селі Васьківці Ізяславського району, Василеві Зінкевичу виповнилося 70 років.

Коли співає Василь Зінкевич, назустріч його пісні розкрилюється серце, бо та пісня торкає найчутливіші струни душі. То, кажуть, Бог дав йому неповторний тембр і силу голосу та ще й наділив властивим йому вмінням передавати найтонші нюанси виконуваного твору.

У його піснях квітує Україна, оживає багатостраждальна історія нашого народу. Сьогодні Василь Зінкевич - зірка першої величини на українському естрадному олімпі, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Т.Г. Шевченка, Герой України, всезагальний улюбленець та співак - володар патріотичних настроїв свого народу.

А для нас, подолян, додається гордість ще й тим, що він - наш земляк.

Кумир і культовий артист свого часу і свого покоління, він цікавий і молодій генерації. Музична імпреза “Той, що вкладає в пісню душу”, яку провели в обласній юнацькій бібліотеці, відкрила творчий світ “генерала пісні” Василя Зінкевича. Записи пісень у виконанні Василя Зінкевича, які стали народними через свою вражаючу популярність, стали відкриттям для учнів колегіуму №16. Найбільш відомі в його репертуарі пісенні композиції - “Червона рута”, “Тече вода”, “Забудь печаль”, “Скрипка грає”, “Мамина світлиця!”, “Пісня буде поміж нас”, “Кличу тебе”. Саме вони завели молодого слухача у гори, плеснули водою з чистих рік, нагадали стежинку, яка веде до батьківської хати.

Змальовані бібліотекарем маловідомі епізоди з творчого життя співака розкрили глибинний зміст його долі і творчості.

Присутнім цікаво було дізнатись, що Василь Зінкевич, здобувши фах художника-дизайнера, своє творче життя присвятив пісні. Сам моделював сценічні костюми для себе, Софії Ротару й ансамблю “Світязь”. Знявся у фільмах-концертах «Десять років потому», «Музика весни» та в інших .

Саме для Василя Зінкевича написав пісню “Літо пізніх жоржин” Володимир Івасюк, батько якого зазначив: “Жоржини” у виконанні Василя Зінкевича - це шедевр”. Велично звучить у виконанні артиста і пісня -гімн “Шлях до Тараса”,

Вразили юних слухачів останні твори з його репертуару “Новий день над Україною”, “Це мій неповторний рідний край”.

Тематику заходу вдало доповнили матеріали з відеоконцертів, відеокліпів, відеоінтерв'ю зі співаком, добірка друкованих та мультимедійних видань.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона