Один день бібліотеки:
40 нових читачів
450 відвідувань
35 нових надходжень
1300 книговидач
Про бібліотеку | Інформаційні ресурси | Колегам-професіоналам | Нова книга | Віртуальна довідка
 
 Електронний каталог
 Зведений каталог БХО
 Екологічний форум
 Наші спонсори
 Мистецька скарбниця
 До ювілею Т.Г.Шевченка

 
 Новини
 Виставки
 Конкурси
 Наша фотогалерея
 Зворотній зв'язок

Розпорядок роботи:
   Бібліотека працює щодня, крім суботи з 9 до 19 години. Неділя з 10 години. Останній день місяця санітарний.




mod sb vertikal
Рейтинг Користувача: / 6
НайгіршеНайкраще 

«Шляхами Великого Кобзаря»: презентація книги-атласу.

Подорожуючи разом із Шевченком його життєвими шляхами, перечитуючи його художні твори й оглядаючи живописні полотна, глибше усвідомлюєш заповіт незламності поета: караюсь, мучусь, але не каюсь, силу віри в те, що оживуть степи, озера рідної землі й піднімуться з колін син і мати, і будуть люди на землі! Не полишає думка про свідому жертовність поета, його мужність перед життєвими випробуваннями.

Можливість такої подорожі з Шевченком, можливість відкривати глибини Шевченкового мистецького й філософського осмислення України надає і пропоноване видання – «Шляхами Великого Кобзаря».

Атлас «Шляхами Великого Кобзаря» є ілюстрованим науково-популярним картографічним виданням , що містить детальну інформацію про Тараса Григоровича Шевченка – геніального поета, художника, мислителя-гуманіста і революційного демократа, творча спадщина якого увійшла до скарбниці найцінніших надбань світової культури.

На картах, вміщених в атласі, показані села, містечка і міста, якими мандрував Великий Кобзар, місця перебування поета у засланні, у Санкт-Петербурзі, Києві та Москві. Окремі карти демонструють місця, де зберігається спадщина поета та пам’ятні об’єкти. Тексти розкривають людські й творчі контакти митця з прогресивними діячами культури, їхній вплив на творчість поета й художника. Подано відомості про багатьох осіб з оточення Т.Г.Шевченка; широко представлені репродукції його малярських творів.

Атлас « Шляхами Великого Кобзаря» підготовлений з використанням матеріалів заповідників та музеїв Т.Г.Шевченка в Україні та в інших державах.

Видання присвячене 200-річчю з дня народження Т.Г.Шевченка і розраховане на широке коло читачів.

Для учнів 8-х класів Хмельницького багатопрофільного ліцею напередодні річниці перепоховання праху Кобзаря, презентацію видання провели завідуюча відділом абонементу Тимошенко Л.В. і завідуюча відділом обліку і контролю Попович Т.Б.

 

© 2024 Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва
тел. 65-85-16, 70-27-40,
e-mail: oub@ukr.net
Наша адреса: 29013,
м. Хмельницький, вул. Соборна,33
Рейтинг каталога сайтов Хмельницкого региона